JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
27.10.2022 8.32
Mielipiteet

LUKIJALTA: Tuli mieleen kuinka 1943-45 urheiltiin

Olin it­se­kin ihan hui­ma pens­ka, niin kuin muut­kin jot­ka oli him­pun van­hem­pia! Rup­po­vaa­ran met­si­kös­sä oli lep­pä ja koi­vu riu­ku­ja kas­va­mas­sa ja alet­tiin kii­ve­tä nii­den lat­vaan. Koh­ta al­koi puit­te­lu, jol­loin tai­vu­tet­tiin omal­la pai­nol­la puu­ta ja men­tiin toi­seen puu­hun, koh­ta siel­lä oli kuin api­na­lau­ma 3-5 met­rin kor­keu­des­sa. Haus­kaa oli, kun­nes erään ka­ve­rin puu ei kal­lis­tu­nut­kaan, kun het­ken riuh­toi sitä lat­vaa. Lat­va kat­ke­si ja poi­ka pu­to­si se­läl­leen maa­han ei­kä hen­git­tä­nyt. Me­hän pe­läs­tyt­tiin al­le 10-vuo­ti­aat ka­ka­rat ja ol­tiin läh­dös­sä jo­kai­nen pois, kun poi­ka sai he hen­keä ja al­koi kil­jua. Kyl­lä hel­pot­ti mei­tä, ei ker­rot­tu kel­le­kään, mut­ta hie­no har­ras­tus lop­pui sii­hen.

Toi­nen har­ras­tus oli se, et­tä kii­vet­tiin liki ison so­pi­van kuu­sen lat­vaan ja las­ket­tiin ok­sia myö­ten mä­keä alas! Sii­nä mei­na­si tul­la mi­nul­le elä­män lop­pu, kun ok­sa liu-us­sa ko­vas­sa vauh­dis­sa kään­nyin pää alas­päin. Kau­huis­sa­ni sain ok­sas­ta kiin­ni ja kään­nyin oi­kein päin ja sii­tä­kös tuli ke­hu­ja. Si­nä­hän tem­pun teit kuu­kaan muu ei mois­ta us­kal­la, olin­han jou­kon pie­nin ja nuo­rin. Sii­hen päät­tyi se­kin har­ras­tus.

RUP­PO­VAA­RAN POI­KA

Lisää aiheesta

Kysely