JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
22.3.2021 10.09
Vaalit

MIELIPIDE: Älä tule paha sana, tule hyvä sana!

Nyt kun meil­lä Toh­ma­jär­vel­lä on uu­si, va­loi­sa, tu­le­vai­suu­teen kat­so­va opi­nAH­JO, niin meil­lä­kin pi­täi­si ul­ko­puo­lel­ta kat­so­en kaik­ki ol­la lois­ta­vas­ti.

Mut­ta ei. Vie­lä on kai­vet­ta­va siel­tä kou­lun si­sä­puo­lel­ta maa­il­man ikä­vin sana: kou­lu­kiu­saa­mi­nen!

Kuin vii­me ai­koi­na on kir­joi­tet­tu lii­ak­si­kin ää­rim­mil­leen vie­ty­jä kiu­saa­mis­ta­pauk­sia, niin vie­lä­kö Toh­ma­jär­vel­lä pie­nen ala­kou­lu­lai­sen pi­tää ker­toa ko­to­na et­tä "mi­nua stres­saa tuo kou­lu, mi­nua hau­ku­taan siel­lä!". Se­hän on sel­vä, et­tä suu­rin­ta osaa kou­lu­lai­sia tämä ei yleis­tä, mut­ta ne 1-2 kou­lu­ka­ve­ria, jot­ka tätä har­ras­ta­vat, riit­tä­vät mu­ren­ta­maan ilon pie­nen ala­kou­lu­lai­sen kou­lun­käyn­nis­tä!

Toi­voi­sin et­tä Toh­ma­jär­vi oli­si se kou­lu "et­tä meil­lä ei kiu­sa­ta", et­tei se jäi­si vaan he­li­se­vik­si sa­noik­si tuon­ne pil­vi­maa­il­maan. Ja vaik­ka kyl­läs­ty­mi­seen as­ti tätä asi­aa kou­lus­sa kä­si­tel­täi­siin, et­tei ke­nen­kään, pie­nen tai ison kou­lu­lai­sen tar­vit­si­si sa­noa, et­tä mi­nua stres­saa tuo kou­lu kiu­saa­mi­sen ta­kia, jo­kai­nen voi­si ol­la iloi­sel­la mie­lel­lä kou­lus­sa!

Jo­kai­nen kou­luun pet­ty­nyt lap­si ja sy­ty­tet­ty muis­to­kynt­ti­lä on lii­kaa.

SUVI HIL­TU­NEN

Kun­ta­vaa­lieh­do­kas SDP

Toh­ma­jär­vi

Lisää aiheesta

Kysely