Koti-Karjala

Yrjö Eronen kuultavaksi eduskunnan hallintovaliokuntaan

13.11. 12:17

RÄÄKKYLÄ

Kari Sarkkinen

Eduskunnan hallintovaliokunta on kutsunut Rääkkylän kunnan asiantuntijan etäkuultavaksi ensi tiistaiksi valiokunnan käsitellessä esitystä kuntarakennelain muuttamiseksi. Rääkkylän kunnan edustajana toimii kunnanjohtaja Yrjö Eronen. Kuntarakennelain muutosesityksellä pyritään edistämään ns. vapaaehtoisia kuntaliitoksia tarjoamalla harkinnanvaraista taloudellista tukea kuntien yhdistymistapauksissa.

Muut etäkuultavat kunnat ovat Kuopio, Oulu ja Rauma. Kirjalliset lausunnot valiokunta on pyytänyt Joensuulta ja Nurmijärveltä.

– Kuntarakennelain ollessa lausuntokierroksella elokuussa, Rääkkylän kunta lausunnossaan totesi, että vapaaehtoista yhdistymistä kannustavien toimenpiteiden sijaan olisi kehitettävä kannusteita, jotka lisäisivät kuntien vapaaehtoista yhteistyötä ilman hallinnollista byrokratiaa.

– Lisäksi Rääkkylässä todettiin, että pyrkimyksenä ei saa olla, että kunnat ajetaan tilanteeseen, jossa vaihtoehtona on vain ”vapaaehtoinen” kuntaliitos. Koko maata on kohdeltava tasavertaisesti ja tasa-arvoisesti siten, että myös maaseudulla ja harvaanasutuilla alueilla turvataan toimiva paikallishallinto, joka toteutuu parhaiten kattavan kuntaverkoston pohjalta.

– Yhdenkään kunnan olemassaolo ei tietenkään ole itseisarvo, vaan kunnat ovat alueensa asukkaita varten, turvaamassa palvelut ja vaikuttamismahdollisuudet, Yrjö Eronen toteaa tiedotteessaan.

Edellisen kerran Eronen oli hallintovaliokunnan kuultavana 2011 tilanteessa, jossa kunta oli eronnut yhteistoiminta-alue Hellistä ja ensimmäisenä kuntana Suomessa ulkoisti koko sosiaali- ja terveystoimen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›