Koti-Karjala

Valmiustoimikunta muistuttaa maskisuositusten ja turvaohjeiden noudattamisesta

04.11. 10:03

Kari Sarkkinen

Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui tiistaina päivittämään koronavirustilanteen alueellista tilannekuvaa Itä-Suomessa.

Toimikunnan viesti on, että turvaohjeiden noudattamisella estetään koronaviruksen leviämistä.

– Itä-Suomessa koronavirustilanne vaihtelee paikkakunnittain. Joillakin alueilla tartuntojen määrä on kasvanut huolestuttavasti paikallisissa tautiryppäissä. Tartuntaketjut ovat kuitenkin vielä hallinnassa ja niiden jäljitettävyys on hyvä. Tilanne kuitenkin vaihtelee jopa päivittäin ja turvaohjeiden noudattaminen on edelleen olennaisen tärkeää, valmiustoimikunnasta tiedotetaan.

KASVOMASKIN käytössä on tärkeää noudattaa paikallisten viranomaisten suosituksia.

Valmiustoimikunta totesi, että kasvomaskia on hyvä käyttää niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Edelleen on tärkeä huolehtia myös turvaväleistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) sekä paikallisten viranomaisten ohjeistusta kasvomaskien käytössä hillitsemme koronaviruksen leviämistä.

Alueellisen valmiustoimikunnan tehtävänä on ylläpitää alueellista turvallisuustilannekuvaa ja toimia viranomaisten välisenä tiedonvaihdonfoorumina, edistää alueellista ja paikallista turvallisuussuunnittelua sekä turvallisuusyhteistyötä.

VALMIUSASIAMIES Ville Anttila Huoltovarmuuskeskuksesta kertoo, että sosiaali- ja terveydenhuollon suojaintilanne on tällä hetkellä hyvä.

Syksyn aikana suojavarusteiden kulutus on hieman lisääntynyt, mutta tuotteiden saatavuus on parantunut ja saatavuuden varmistamiseksi tilannetta myös seurataan tiiviisti. Huoltovarmuuskeskus julkaisee sosiaali- ja terveydenhuollon suojavarusteiden tilannekuvakoosteen kuukausittain Huoltovarmuuskeskuksen verkkosivuilla.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›