Koti-Karjala

Keski-Karjalan Reuma ja Tules ry:n Eija Hakulinen (vasemmalla) ja Liisa Pirhonen luovuttivat Reumaliiton myöntämän hopeisen ansiomerkin reumahoitaja Jaana Koivunoro-Pakariselle.

Kiteen reumahoitaja palkittiin ansiomerkillä

14.10. 11:34

KITEE

Riitta Hakulinen

Tällä viikolla vietetään Valtakunnallista Reumaviikkoa kautta Suomen.

Reumaviikon avaus oli tarkoitus järjestää ensimmäistä kertaa 30 vuoteen Pohjois-Karjalassa, Kiteellä, mutta koronan vuoksi tapahtuma peruuntui.

Ensi vuonna 45 vuotta täyttävä Keski-Karjalan Reuma ja Tules ry olisi ottanut vastaan 300-400 vierasta. Uutta juhlaa anotaan vuodelle 2022.

Avajaisissa oli tarkoitus luovuttaa hopeinen ansiomerkki sairaanhoitaja Jaana Koivunoro-Pakariselle pitkäaikaisesta työstään reumapotilaiden hyväksi.

Palkitseminen toteutettiin pienimuotoisesti viime perjantaina.

KOIVUNORO-Pakarinen on tehnyt 15 vuotta reumahoitajan työtä Kiteen terveysasemalla. Hänen reumapotilaiden hoitoon perehdyttävän koulutuksen kustansi paikallinen reumayhdistys yhdessä kaupungin kanssa.

– Olen tehnyt kiinteää yhteistyötä erikoissairaanhoidon reumapoliklinikan ja asiakkaiden kanssa ja ollut linkkinä heidän välillä, Jaana Koivunoro-Pakarinen kertoi palkitsemishetkessä.

Reuman hoitaminen on muuttunut paljon viime vuosina. Kultahoidoista on siirrytty monen kohdalla biologisiin hoitoihin. Hoidot aloitetaan PKSSK:n reumakeskuksessa ja hoitovastuu siirtyy sen jälkeen paikalliseen terveyskeskukseen.

– On suuri merkitys sillä, että hoitaja on perehtynyt reuman hoitamiseen. Olemme kiitollisia siitä, että Jaana on koulutusta hankkinut ja täydentänyt ja vienyt osaamistaan muillekin, kiitteli paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Eija Hakulinen.

KESKI-KARJALAN Reuma ja Tules yhdistyksessä on tällä hetkellä jäseniä 285. Jäsenistön keski-ikä on Hakulisen mukaan korkea ja osallistumisen mahdollisuudet vaihtelevat.

– Olemme kiitollisia, että kaupunki tukee ennalta ehkäisevästi monia sairausryhmiä ja antaa taloudellista tukea. Pystymme sen myötä tarjoamaan jäsenillemme kuntosali- ja uintivuoroja.

– Yhdistyksemme järjestää liikuntaa, virkistystä, matkoja ja luentoja mahdollisuuksien mukaan. Koronan vuoksi tapahtumia on ollut kuitenkin ongelmallista järjestää, sillä jäsenistömme kuuluu riskiryhmään.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›