Koti-Karjala

Sorsa-tilakaupasta kantelu oikeusasiamiehelle

17.09. 13:53

KITEE

Tuija Marienberg

Kiteen kaupunginhallituksen ensi maanantain (21.9.) esityslistalla on kaupunginhallituksen aie lähettää eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelu Sorsa-tilakaupasta.

24.4.2017 kaupunginhallitus päätti myydä Sorsa-nimisen tilan korkeimman tarjouksen tehneelle Eko-Finance Oy:lle hintaan 37 900 euroa.

Tilasta oli pyydetty tarjouksia ilmoittamalla asiasta Koti-Karjalassa ja Kiteen kaupungin kotisivuilla.

Kaupunki sai tilasta kaksi tarjousta. Tarkoituksena oli, että kaupan ulkopuolelle jää kolme rakennuspaikkaa. Asia ilmeni kauppakirjaluonnoksen karttaliitteestä sekä kaupungin kotisivuilla olleesta myynti-ilmoituksesta.

Vuoden 2018 aikana selvisi, että toteutuneessa kaupassa ovat rakennuspaikat olleet mukana.

Kaupunki ei ole myynnin jälkeen valvonut etujaan. Ostaja on saanut lainhuudon koko tilaan.

Kiteen kaupunki vei asian käräjäoikeuteen rakennuspaikkojen saamiseksi takaisin kaupungille. 28.2.2020 käräjäoikeus antoi asiasta tuomion, jonka mukaan sekä myyjällä että ostajalla on ollut tarkoituksena myydä koko tila.

Kaupunki määrättiin tuolloin maksamaan sekä omat että Eko-Finance Oy:n oikeudenkäyntikulut ja asianosaiskulut. Eko-Financelle maksettava osuus oli yhteensä 9 767,70euroa.

Kaupunginhallitus aikoo nyt tehdä asiasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Oikeusasiamiehen halutaan puolueettomana toimijana selvittävän, ovatko viranhaltijat tai luottamushenkilöt toiminnassaan Sorsa-tilankaupassa mahdollisesti rikkoneet lakeja tai muuten toimineet tarkoituksellisesti, huolimattomasti tai ymmärtämättömästi, ja voisivatko he näin toimittuaan olla velvollisia korvaamaan aiheutuneet taloudelliset menetykset Kiteen kaupungille.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›