Koti-Karjala

Yrjö Erosen vs. kunnanjohtajan pesti tulee jatkumaan kenties vielä vuoden.

Eronen jatkaa vs. kunnanjohtajana

01.09. 10:36

RÄÄKKYLÄ

Tuija Marienberg

Rääkkylän kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanjohtajan virka jätetään toistaiseksi täyttämättä ja virka julistetaan uudelleen haettavaksi keväällä 2021.

Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että aikaisemmin tulleet hakemukset otetaan huomioon kevään 2021 hakuprosessissa. Määräaikana virkaa ovat hakeneet kauppatieteiden maisteri Kimmo Hietala, Vantaalta, kasvatustieteiden maisteri Mikko Sairanen, Savonlinnasta ja kauppatieteiden maisteri Juha Vuorela, Lappeenrannasta.

Päätöksellään hallitus haluaa varmistaa kunnan kannalta ratkaisevien asioiden, kuten Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnan ja sote-palvelujen järjestelyjen ja neuvottelujen jatkuvuuden.

Lisäksi kunnanhallituksen tavoitteena on saada uuden hakumenettelyn myötä useampia hakemuksia.

Alustavan suunnitelman mukaan kunnanvaltuusto päättäisi uuden kunnanjohtajan valinnasta kesällä 2021 ja virka täytettäisiin syksyllä 2021.

Kunnanhallitus tulee esittämään seuraavassa kokouksessaan kunnanvaltuustolle, että määräaikaisena kunnanjohtajana toimisi Yrjö Eronen siihen saakka, kunnes valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan.

Vs. kunnanjohtaja Yrjö Eronen ei osallistunut asian käsittelyyn ja päätöksentekoon, vaan poistui täksi ajaksi kokoushuoneesta.

YRJÖ ERONEN on hoitanut Rääkkylän vs. kunnanjohtajan tehtäviä helmikuun alusta 2020, mitä ennen hän toimi Rääkkylän kunnanjohtajana vuosina 2007-2013. Hän jäi virasta eläkkeelle 63-vuotiaana ja palasi takaisin tuttuun työhönsä runsaat kuusi vuotta myöhemmin.

Alkuaan viransijaisuus oli määritelty kestämään kuukauden, mutta nyt työsuhde on kestänyt jo seitsemän kuukautta ja jatkuu kenties vielä vuoden.

Erosen viransijaisuus tuli ajankohtaiseksi, kun Rääkkylän kunnanjohtaja Tuula Luukkonen jäi lokakuun lopussa 2019 aluksi virkavapaalle ja myöhemmin sairauslomalle vaikeiden ja pitkään jatkuneiden selkävaivojen vuoksi. Parhaillaan Luukkonen on vuosilomalla.

Joulukuun lopulla 65 vuotta täyttävä Tuula Luukkonen on ilmoittanut jäävänsä kunnanjohtajan virasta eläkkeelle 1.10.2020 alkaen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›