Koti-Karjala

Olenius, Riikonen, Hirvonen ja Sallinen toiselle kierrokselle

16.06. 09:03

KITEE

Kari Sarkkinen

Kiteen kaupunginjohtajavalinta jatkuu tänään. Kaupunginhallitus valitsi haastattelujen toiselle kierrokselle Hartolan kunnanjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Merja Oleniuksen Leivonmäeltä, Tohmajärven kunnanjohtaja, hallintotieteiden maisteri Olli Riikosen Tohmajärveltä, Kiteen sivistysjohtaja, filosofian tohtori Pekka Hirvosen Joensuusta ja Nurmeksen kaupungin talousjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Jussi Sallisen Juuasta.

Tänään on vuorossa soveltuvuuskoe. Toisen kierroksen haastattelu on keskiviikkona. Ensi maanantaina klo 14 kokoontuva kaupunginhallitus tekee esityksen uudesta kaupunginjohtajasta 29. kesäkuuta kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle. Soveltuvuuskokeissa, haastattelussa ja kaupunginhallituksen valintakokouksessa on mukana ulkopuolinen asiantuntijakonsultti.

Kitee sai kaupunginjohtajan virkaan 28 hakemusta.

Kiteen nykyinen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen on irtisanoutunut siten, että hänen viimeinen päivänsä virassa on 31.3.2021. Auvinen jää virkavapaalle ja vuosilomille niin, että hän jättää kaupunginjohtajan työt käytännössä jo heinäkuussa 2020. Uusi kaupunginjohtaja voisi siten aloittaa työnsä viransijaisuudella jo elokuun alusta alkaen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›