Koti-Karjala

Kiteen Liikkuva koulu -hanke huipentui viime keväänä kaikkien alakoululaisten City Mahattomaan osallistumiseen Kesälahdella. Kuva: Markus Pulkkinen

Kiteelle Liikkuva koulu -palkinto

13.11. 14:06

KITEE

Riitta Hakulinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Itä-Suomen aluehallintovirasto ovat yhteistyössä myöntäneet alueellisen Liikkuva koulu -palkinnon 2019 Kiteen kaupungille.

Palkinto on 2 500 euron arvoinen ja se myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta liikunnallisen toimintakulttuurin edistämiseksi kouluympäristössä. Kunniakirja luovutettiin Liikkuva koulu ja opiskelu -alueseminaarissa 13.11.2019 Kuopiossa.

Palkitsemisen tarkoituksena on saada aikaan näkyvyyttä ja arvostusta liikkumisen, terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyölle koulupäivän aikana, kannustaa käytännön toimijoita laadukkaan työn tekemiseen sekä tuoda esiin tehtyä ansiokasta työtä.

Palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota toimintaan, jossa on rohkeasti, määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti lähdetty muuttamaan koulupäivän rutiineja liikunnallisen, fyysisesti aktiivisen ja hyvinvoivan koulupäivän ja elämäntavan mahdollistamiseksi.

Myönnetty palkinto tulee käyttää oppilaiden tai koko kouluyhteisön fyysisen aktiivisuuden ja liikunnan edistämiseen kouluympäristössä.

Palkitsemisperusteissa todettiin, että Kiteen kaupunki on toteuttanut Liikkuva koulu -kehittämistoimintaa pitkäjänteisesti ja laaja-alaisesti osana koulujen arkea yhteistyössä eri hallintokuntien kesken. Kehittämistyö kytkeytyy opetussuunnitelmaan ja kaikki koulut ovat mukana Liikkuva koulu -toiminnassa.

KITEELLÄ keskeiseksi onnistumistekijäksi apulaisrehtori Arja Makkonen nimeää hankkeen aikana syntyneen verkostoitumisen ja rakenteiden muotoutumisen koulujen toimintakulttuuriin.

– Liikkuva koulu -hankkeessa on toiminut koulujen yhteysopettajien tiivis verkosto kokoontuen säännöllisesti jakamaan vinkkejä, omia onnistumisia, tietoa, mutta myös pohtimaan yhdessä vastauksia haasteisiin, Makkonen arvioi onnistumistekijöitä.

– Jokaisessa perusopetuksen koulussamme on koulupäivän rakennetta muutettu niin, että pitkät välkät mahdollistavat liikkumisen monipuolisesti.

– Toiminnallisuutta ja liikkumista pyritään edistämään hankituilla välineillä sekä koulupäivän aikana siirtymiset koulun ulkopuolisiin ympäristöihin pyritään järjestämään kävellen tai polkupyörillä. Koululla on omat Jopot tai polkupyörät käytettävissä.

Makkonen kiittää myös hyvää yhteistyötä seurojen, kuten Kiteen Pallon, Keski-Karjalan Rastin sekä Kesälahden Urheilijoiden kanssa, jolloin teemapäivätkin järjestyvät kivasti yhteistyössä.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›