Koti-Karjala

Kaikki Kuikantiellä purettavan kerrostalon asunnot ovat olleet tyhjillään helmikuusta 2019 alkaen.

Kiteellä puretaan kerrostalo

12.11. 13:08

KITEE

Kari Sarkkinen

Kiteen Kotitalojen vuokrataloissa tehdään talven 2019-2020 aikana asuntojen korjauksia sekä puretaan kokonainen kerrostalo.

Osoitteessa Harjuntie 5 sijaitsee kolme vuonna 1974 valmistunutta kerrostaloa, joissa on asuntoja yhteensä 65. Asunnoissa käynnistettiin elokuussa 2019 käyttövesijohtosaneeraus sekä keittiöiden täydellinen uusiminen. Samassa yhteydessä uusitaan kylpyhuoneet 11 asunnossa. Urakoitsijana kohteessa toimii LVI-Bioneerit Oy ja keittiöiden aliurakoitsija on Rakennus Hannonen Oy. Töiden on määrä valmistua 14.2.2020 mennessä.

PURKUPÄÄTÖS koskee osoitteessa Kuikantie 3 A-C (talo 1) sijaitsevaa, vuonna 1977 rakennettua taloa. Kuikantie 3 valittiin poistettavaksi kohteeksi talon käyttöaste ja kunto huomioiden.

Prosessin käynnistyessä talon 24:stä asunnosta asukkaita oli vain 15:ssä. Asukkaille tarjottiin remontoidut asunnot muista yhtiön kohteista ja talon kaikki asunnot ovat olleet tyhjillään helmikuusta 2019 alkaen.

Purkamista edeltävät muutostyöt valmistuivat marraskuun 2019 alkupuolella ja purkamisen kilpailutusta valmistellaan parhaillaan. Asuntojen rahoitus- ja kehittämiskeskuksesta (ARA) on saatu purkulupa ja -avustus, jonka mukaan purkamiseen on aikaa kesään 2020. Talon pihasta on tarkoitus luoda kuntalaisten yhteinen puisto- ja leikkialue yhteistyössä Kiteen kaupungin kanssa.

KIINTEISTÖKANNAN vähentämisellä pyritään nostamaan vuokratalojen käyttöastetta ja kohdentamaan resursseja parempikuntoisiin taloihin, asuntoihin ja asuinympäristöihin. Näin parannetaan asuinalueiden viihtyvyyttä ja samalla koko kaupungin vetovoimaa. Kiinteistökannan vähentäminen tervehdyttää myös Kiteen Kotitalojen taloutta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›