Koti-Karjala

Palvelutuottajat tiedottavat postilakon vaikutuksista

11.11. 13:43

Kari Sarkkinen

Maanantaina 11.11.2019 alkanut PAU:n lakko vaikeuttaa postin jakelua koko maassa. Alueen viranomaiset tiedottavat lakon aiheuttamista toimenpiteistään.

SIUN SOTE tiedottaa, että Postin lakko ei vaikuta toistaiseksi näytteiden tai lääkkeiden jakeluun, eikä postin kautta hoidettuun ateriajakelupalveluun.

Siun sote ottaa tarvittaessa puhelimitse yhteyttä asiakkaisiin, kun on kyse kiireellisestä kutsusta hoitoihin, tutkimuksiin tai asiakaskäynneille. Myös päätöksistä soitetaan asiakkaille. Puhelinta kannattaa seurata, jos odottaa saavansa kutsun vastaanotolle tai päätöksen hakemuksestaan lähiviikkojen aikana. Terveydenhuollon ajanvaraukset voi tarkistaa myös sähköisestä Medinet-terveyspalvelusta osoitteessa medinet.pohjoiskarjala.net.

Siun sote pidentää lakon vuoksi tilapäisesti asiakaslaskujensa maksuaikaa 21 päivästä 35 päivään. Asiakkaille ei aiheudu tästä ylimääräisiä kuluja, eikä maksumuistutuksia tule, jos laskun eräpäivää noudatetaan.

SÄHKÖISIIN asiointipalveluihin postin lakko ei vaikuta. Esimerkiksi laboratoriotulokset sekä hoitopalautteet eli epikriisit voi katsoa sähköisesti Omakannasta. Omakantaan kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla osoitteessa www.kanta.fi.

Suosittelemme asiakkaillemme ja potilaillemme laskujen muuttamista e-laskuksi tai suoramaksuksi, jolloin laskun saapuminen ei ole jatkossakaan postinkulun varassa. E-lasku tilataan oman verkkopankin kautta ja suoramaksusta sovitaan oman pankin kanssa. E-laskun ja suoramaksun tilaamiseen tarvittava asiakasnumero löytyy laskulta. Jos asiakkaalla on käytössään netposti, laskut ohjautuvat sinne.

Siun sote on myös ottanut käyttöön suomi.fi-viestit, jonka kautta voi vastaanottaa tiettyjen toimipisteiden ajanvarauskirjeitä sähköisesti paperipostin sijaan. Viestit-palvelun käyttö laajenee vaiheittain. Tällä hetkellä palvelussa voi vastaanottaa keskussairaalan kirurgian poliklinikan sekä Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Heinäveden hammashoitoloiden ajanvarauskirjeitä. Lisäksi asiakasmaksu- ja maksuvapautuspäätökset sekä vastauksen tekemäänsä muistutukseen voi saada viestit-palvelun kautta.

KITEEN KAUPUNGIN laskutus ja muu postin kulku keskeytyy lakon vuoksi.

Kiteen kaupunki ei lähetä laskuja tai muita kirjeitä postilakon aikana. Laskut lähetetään vasta lakon päättymisen jälkeen, jolloin niihin voidaan määritellä oikeat eräpäivät.

Asukkaita neuvotaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan verkkopalveluja tai niiden puuttuessa asioimaan sähköpostitse ja puhelimitse. Kaupungin toimintoihin liittyvät asiat voi hoitaa myös käymällä kaupungin asiointipisteissä Kiteen kaupungintalolla tai Kesälahden kirjastolla.

VAARA-KIRJASTOJEN myöhästymismuistutuksia ei lähetetä lakon aikana. Tällä vältetään asiakkaalle muistutuksesta aiheutuvat lähetyskustannukset, ainoastaan myöhästymismaksut kertyvät normaalisti. Asiakkaat voivat halutessaan tilata ennakkoilmoituksen lähestyvästä eräpäivästä sähköpostiin verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa. Myös varausten saapumisilmoitukset on mahdollista saada tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Lehtitilaukset viivästyvät lakon aikana. Lakon ulkopuolella olevassa varhaisjakelussa kirjastoille tulevia lehtiä lukuun ottamatta sanoma- ja aikakauslehtien toimituksissa voi olla jopa viikkojen viiveitä.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›