Koti-Karjala

Tikkalan entisellä kaupalla järjestettiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Syyssuhinat.

Tikkalassa kirppisteltiin Syyssuhinoilla

11.09. 07:01

TOHMAJÄRVI

Mervi Venäläinen

Tikkalan entisellä kaupalla järjestettiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kahden päivän Syyssuhinat, eli kirpputori ja pop up -kahvila.

– Tämä on kolmas viikonloppu, kun järjestettiin kirpputori tässä, kertoo yhtenä tapahtuman puuhanaisena häärinyt Riitta Mikkonen.

– Tuli ajatus, että kun jokaisella tavaraa on kertynyt, eikä jaksaisi niitä lähteä Joensuuhun myymään, niin kokeillaan sitten tässä.

KOKEILU kannatti, sillä somevastaavaksi nimetty Päivi Valo kertoo kolmannen kerran järjestetyn tapahtuman saaneen laajaa huomiota Facebookissa.

– Viimeksi tulin tänne myymään itse ja tuli tunne, että tapahtumaa voisi markkinoida enemmän. Tein sivun Facebookiin, ja se on tavoittanut 10 000 ihmistä.

– Kyläläisiä ei ole hirveästi näkynyt, mutta kauempaa on kyllä ihmisiä tullut.

Syyssuhinoilla myynnissä oli vaatteita, kenkiä, leluja, kirjoja ja sisustustavaraa. Myyjiä sunnuntaina oli paikalla alle kymmenen. Asiakkaita palveli myös kahvila herkullisine leivonnaisineen.

– Ennalta ei voi koskaan tietää miten kauppa käy. Avoimin mielin kannattaa myyjien varustautua, Mikkonen hymyilee.

Tapahtumalle on suunniteltu jatkoa.

– Joulun alla vielä tänä vuonna pidetään, jos mahdollista. Mutta se on vielä epävarmaa, Mikkonen suunnittelee.

MIKKOSEN ja Valon lisäksi tapahtumaa on ollut aktiivisesti toteuttamassa Minna Susi-Ilvonen. Naiset pohtivat, että kirpputorilla on kylällä tavaroiden myynnin ja ostamisen lisäksi toinenkin tehtävä.

– Tämä on sosiaalinen tapahtuma ja tuo vipinää kylälle, Mikkonen sanoo.

– Niin, tässä on rupateltu ja pidetty käsityöpiiriäkin, Susi-Ilvonen naurahtaa.

– Tavarasta luopumisen kulttuuri on ottanut alaa. Enää ei haluta säästää ihan kaikkea, vaan voidaan luopuakin. Konmaritus ja ”Älä osta mitään” -päivä ovat saaneet ihmiset ajattelemaan omaa kuluttamistaan, arvelee Susi-Ilvonen.

Netti pullistelee erilaisia ja erikoistuneita kirpputoreja. Jo pelkästään Facebookissa niitä on lukematon määrä. Eroja perinteiseen kirpputoriin löytyy.

– Netissä myydään yleensä kalliimpia tuotteita. Perinteisellä kirpputorilla myydään yleensä vaatteita ja pientavaraa, joiden hinnat ovat kohtalaisen matalat. Netissä taas on esimerkiksi merkkivaatteille omia kirpputoreja, Valo kertoo.

– Esimerkiksi huonekaluja ja kotitaloustavaraa myydään paljon nettikirppareilla juuri nyt syksyaikaan, kun opiskelijat muuttavat omilleen, Susi-Ilvonen tuumii.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›