Koti-Karjala

Kuntatekniikan päällikkö Mika Niskanen esitteli uudistunutta Kiteen aseman parkkialuetta.

Rautatieaseman pihan uudistus valmistui

30.08. 08:47

KITEE

Riitta Hakulinen

Kiteen rautatieaseman asemapihan uudistus on saanut loppusilauksen asfaltoinnin ja parkkiruudutuksen valmistuttua tässä kuussa.

– Pelkästään myönteistä palautetta on kuulunut ja kuulua on jopa, että tämä on nyt käyntikortti Kiteelle, kertoo kuntatekniikan päällikkö Mika Niskanen.

Asemapihan uudistus sai alkunsa Kiteen demareiden valtuustoaloitteena. Hankkeen edistäjänä oli Niskanen, joka teki ehdotusta Väylän suuntaan.

– Entinen Liikennevirasto eli nykyinen Väylä omistaa aseman tontin ja vastaa siitä. Kunnostettavia asemia Suomessa on vaikka kuinka paljon, joten siellä ei asia edennyt itsestään.

– Tein esityksen Väylälle, että Kiteen kaupunki hoitaa suunnittelun ja maksaa puolet kuluista. Siihen suostuttiin hyvillä mielin.

Uudistuksen kustannus on noin 70 000 euroa, josta kaupunki siis maksaa puolet.

VIIME vuonna asemapihalla tehtiin massanvaihtoa ja leikattua maa-ainesta kertyi metrin verran.

– Pihalle tehtiin käyttöä kestävät rakennekerrokset ja sadevesiviemäröinnit, joissa on myös saattolämmitys jäätymisen ehkäisemiseksi, Niskanen kertoo.

Asfaltoidun pihan parkkiruudut selkeyttävät tilanjakoa ja tuovat liikenneturvallisuutta. Valaistus koko pääparkkialueella lisää myös viihtyvyyttä ja turvallisuutta.

– Suositeltavaa olisi, että parkkiruutuja käyttäisi saattoliikenne ja pari päivää pysäköivät. Pidempiaikaiseen pysäköintiin sopivia olisivat murskepinnalla olevat parkit yläpihalla ja alapihan perällä, Niskanen toivoo.

Asemalle on tulossa vielä pyöräkatos ja lisäksi alapihan betoninen odotuskatos uusitaan. Ne tulevan kaupungin hankkimina ja Väylän maksamina.

Viheralueiden hoito ja talvikunnossapito on Väylän vastuulla.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›