Koti-Karjala

Piia Hirvonen, eli Cherry BlackLace kilpailee ainoana Pohjois-Karjalan edustajana Miss Route 5 pin up -kilpailun finaalissa Lapinlahti Kruisingissa 6.–7.9.

Cherry BlackLace pin up -kisan finaaliin

28.08. 07:09

KITEE

Mervi Venäläinen

Kiteeläinen Piia Hirvonen on pienestä tytöstä saakka nauttinut laittautumisesta ja meikkaamisesta. Pin up -tyyli on kiehtonut jo kauan, mutta rohkeutta oman persoonan esiin tuomiseen ei ole aina ollut. Pari vuotta sitten Piian elämässä tapahtui muutos, kun silmiin osui ilmoitus Tohmajärven kansalaisopiston pin up-kurssista.

– Se tuntui heti omalta jutulta. Ilmoittauduin siltä istumalta, ja sain muitakin innostumaan.

– Pin up -harrastus on tuonut elämääni ystäviä, iloa ja positiivisuutta. Olen löytänyt oman tyylini, ja saanut rohkeutta näyttäytyä sellaisena, kuin olen. Itsetunto on noussut roimasti.

– Pin upissa ei ole muotteja, joihin tulisi mahtua. Jokainen on kaunis oman näköisenään ja kokoisenaan. Pin upia voi harrastaa monin tavoin, jokainen voi löytää itselleen sopivan tyylin. Itse olen löytänyt värit ja mekot arkipukeutumiseenkin.

KANSALAISOPISTON kurssi vei mukanaan Piian lisäksi monta muutakin pin up -henkistä naista Keski-Karjalassa. Kurssin pohjalta perustettiin Tyllikkäät ry, jossa Piia on perustajajäsen ja hallituksen jäsen.

– Yhdistys toimii pin up -hengessä. Tuomme iloa ihmisille, teemme hyväntekeväisyystyötä, järjestämme tapahtumia ja esiinnymme, Piia kertoo.

Esillä oleminen ei ole ollut Piialle aina helppoa tai itsestään selvää. Pin up -harrastuksen myötä esiintymiskokemusta on karttunut ja kamerastakin on tullut kaveri. Piia onkin osallistunut kuvauksiin, ja niiden myötä innostunut kokeilemaan eri tyylejä.

– Ensimmäinen kerta ammattivalokuvaajan kuvattavana herätti innostuksen. Viimeksi minut kuvattiin kansalaispuvussa suomenhevosen kanssa. En ole koskaan aiemmin pukeutunut kansallispukuun, se oli mahtava kokemus.

TERVEYSKESKUKSEN laboratoriossa työskentelevälle Piialle on syntynyt harrastuksen myötä pin up -rooli. Cherry BlackLace -nimellä pin up-maailmaa valloittava Piia on jo osallistunut netissä järjestettyihin kuvakilpailuihin, ja syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna on luvassa perinteinen kilpailu lavaesiintymisineen ja tuomaristoineen.

– Lapinlahti Kruisingissa järjestettävään Miss Route 5 pin up -kisaan oli nettihaku, jossa pyydettiin lähettämään kuva ja kertomaan ajatuksia pin upista. Ilokseni minut valittiin kymmenen finalistin joukkoon.

– Tämä on ensimmäinen kilpailu, johon osallistun. Vielä ei jännitä, Piia hymyilee.

Cherry BlackLace edustaa kilpailussa ainoana finalistina Pohjois-Karjalaa. Kilpailijat esitellään jo perjantaina, ja kruunaaminen tapahtuu lauantaina. Voittoon vaaditaan yleisöpisteitä paikalla olevan tuomariston lisäksi.

– Toivottavasti Pohjois-Karjalasta tulisi kannustajia paikalle. Mutta vaikka ei paikalle pääsisikään, niin Facebookissa kannattaa äänestää. Kilpailen numerolla 2, Piia vinkkaa.

PIIAN MUKAAN kehopositiivisuus-ajatusta ei pin up -piireissä erikseen tarvitse korostaa.

– Kehopositiivisuus on itsestään olemassa. Pin up -porukoissa arvostelu puuttuu kokonaan. Kaikki tsemppaa toisiaan ja auttaa näkemään kauneutta itsessään ja muissa.

Piia seuraa sosiaalisessa mediassa eri pin up-tyylejä edustavia naisia. Sweetheart-tyyli on muotoutunut itselle rakkaimmaksi. Mekkoja löytyy kaapista arviolta parikymmentä.

– Ajattelin ensin olevani enemmän kynähame-tyyppi. Toisaalta myös rockabilly tai psychobilly tyyleinä kiinnostavat.

– Kirppikseltä ja alennusmyynneistä löytyy helposti vaatteita ja asusteita. Omatkin mekot lähtevät aika ajoin kiertoon seuraaville.

Vaikka itsetunto on esiintymiskokemuksen myötä kohonnut, itsekriittisyyttä on edelleen.

– Toki omista kuvistaan löytää paljon virheitä, mutta ammattilaiset ovat opettaneet uusia tapoja katsoa kuvia.

– On ihanaa, kun voi katsoa valmista kuvaansa ja ajatella olevansa kaunis.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›