Kellosoittajantien päiväkoti otettu hyvin vastaan

04.06. 06:58

KITEE

Riitta Hakulinen

Kellonsoittajantien uudessa ja koko ajan kasvaneessa päiväkodissa vietettiin pari viikkoa sitten puutarhajuhlia, joissa juhlistettiin valmiiksi saatua remonttia.

Juhliin oli kutsuttu lasten vanhemmat ja lisäksi paikkoihin ja toimintaan oli kutsuttu tutustumaan lähitalojen asukkaat.

– Lapsia tässä yksikössä on kaikkiaan 67 metsäeskarit mukaan lukien, kertoi lastentarhaopettaja/esimies Miia Pölönen.

Ryhmiä on yhteensä viisi neljässä eri rakennuksessa: Pikkukellot tarjoaa ryhmäperhepäivähoitoa alle 3-vuotiaille, Tuulikellot ja 3-5-vuotiaille, Peurankellot alle 3-vuotiaille ja Kissankellot 2-5-vuotiaille. Lisänä paljon metsässä aikaa viettävät metsäeskarit.

PUUTARHAJUHLA käynnistyi laululeikkiosuudella Vahvuusvariksen johdolla. Tämän jälkeen osallistujat saivat pääsivät kiertämään yksikön tiloissa tutustuen positiivisen pedagogiikan mukaisesti luonteenvahvuuksiin ja keräämään suunnistuspassiin merkintöjä.

Uteliaisuuden rastilla Karhapään perhe tutki yhdessä isoilla suurennuslaseilla hiekka-alueella olevia hahmoja.

– Tämä on ollut hyvä paikka lapsille. On helppoa, kun kaikki kolme lastamme on samassa paikassa. Täällä ollaan ihanan joustavia, kehui Pyryn, Veetin ja Jaren äiti Essi Karhapää.

– Tämä on keskeisellä paikalla ja lapset ovat käyneet usein läheisellä Esterin hoitokodilla. Askartelua on ollut paljon ja sen näkee kotona, naurahtaa isä Niko Karhapää.

– Alkuun oli tietysti muutosvaihetta, kun Peurakellojen tiloja kunnostettiin, mutta lapset ovat sopeutuneet helposti, Essi kertoi.

UUDEN yksikön luominen alkoi viime vuoden keväällä, kun Ruoritalo päätettiin poistaa käytöstä. Syksyllä huomattiin, että varhaiskasvatusryhmiin on lisääntyvää tarvetta, joten ryhmiä perustettiin lisää ja niiden tarvitsemia tiloja remontoitiin.

– Tiiviissä tahdissa tiloja on laitettu kuntoon. Alkuun tuli vähän epäilyjä, että voikohan tästä tulla mitään hyvää ja riittääkö kerrostaloasunnoiksi tarkoitetuissa huoneistoissa ilmastointi, kertoi varhaiskasvatuksen päällikkö Eine Kettunen.

– Lopulta vanhemmat ovat olleet kuitenkin hyvin tyytyväisiä ja tilat on koettu viihtyisiksi. Tilat ei ole suuren suuria, mutta hyvällä suunnittelulla näistä on saatu oikein toimivia.

Viiden huoneiston remontointiin, kahden leikkikentän luomiseen ja aitaamiseen sekä tilojen kalustamiseen ja varustamiseen kaupunki on käyttänyt yhteensä 130 000 euroa.

– Jokaisessa tilassa on ilmastointia on parannettua tulo- ja poistoilmalaitteilla. On luotu tietotekniset verkot ja hankittu tiloihin soveltuvat kalusteet. Jokaisen ryhmän omassa tilassa on myös mahdollisuus sisäliikkumiseen.

PÄIVÄKODIN viereiseen koivikkoon on tulossa Seikkailumetsä, joka on avoin niin päiväkodin lapsille kuin kenelle tahansa muullekin.

– Seikkailumetsä on tarkoitus aidata tämän vuoden aikana. Leikkipaikan varustamiseen tulen ehdottamaan investointiohjelmassa 80 000 euroa, Eine Kettunen kertoi.

Tämän vuoden aikana Kiteen viidelle leikkipaikalle - mm. Helylään ja Puhoksen päiväkodille - on tulossa Kettusen mukaan isompia kiipeilytelineitä.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›