Koti-Karjala

Kirsi Varonen ja Henna Hirvonen toivottavat kaikki seniori-ikäiset mukaan leppoisaan hyvinvointitapahtumaan.

VesPelissä 60+ Hyvinvointipäivä

22.02. 07:49

KITEE

Riitta Hakulinen

VesPelin liikuntasaliin avautuu ensi keskiviikkona yhteinen olohuone kaikille 60+-ikäisille. Virtaa eläkeikään -hyvinvointipäivässä on tarjolla kahvittelua ja monenlaista tietoa ja toimintaa eläkeikäisille suunnattuna.

– Tapahtumassa on tarjolla kerralla kaikkea kohderyhmän hyvinvointiin liittyen, kertoo tapahtuman pääideoija Kirsi Varonen Kiteen liikuntatoimisesta.

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii liikuntatoimi yhteistyössä Riverian Kiteen koulutusyksikön kanssa. Toimintaansa esittelemässä ovat myös eläkeläisjärjestöt ja Keski-Karjalan kansalaisopisto.

– Kohderyhmänä meillä on erityisesti eläkkeelle juuri jääneet tai jäämässä olevat. On tärkeää, että eläköityessä löytyisi jokin aktiviteetti tai harraste. Täältä saa hyviä vinkkejä niihin.

– Tervetulleita ovat totta kai kaikki seniori-ikäiset koko seutukunnan alueelta, Varonen painottaa.

RAVINTOASIOISTA tapahtumassa on kertomassa Riverian lähihoitajaopiskelijat opettajansa johdolla. Esittelyssä on erityisesti ikäihmisillä korostuva säännöllinen ateriarytmi ja riittävä proteiinin saanti. Aterioiden koostamista havainnollistetaan lautamalleja esittelemällä.

– Ikäihmisten liikuntaryhmiä vetäessäni on tullut paljon toiveita erilaisista kehonmittauksista. Niinpä tapahtumassa pääsee mittauttamaan verenpaineen, käsien puristusvoiman ja tekemään kehonkoostumusmittauksen, Varonen luettelee.

Päivän aikana tasapainoradalla pääsee testaamaan koordinaatiota ja tasapainoa. Rene Eugenion ja Henna Hirvosen lyhyillä tanssituokioilla pääsee puolestaan kokeilemaan lantion notkeutta latinalaisessa, afrikkalaisessa ja kantrihengessä.

– Siun soten fysioterapeutin kanssa on koulutettu vertaisohjaajia kuntosaleille ja heidän opastamanaan pääsee kokeilemaan kuntosalilaitteita. Kannattaa siis varata mukaan liikkumiseen sopivaa joustavaa vaatetusta mukaan.

KITEEN kaupungin seniorikortti ja sen tuomat edut ovat myös esittelyssä tapahtuman aikana.

– Seniorikortti on saatavilla 65+-ikäisille. Vuosimaksulla pääsee käyttämään rajattomasti uimahallia, kuntosalia ja mahdollisuuden kolmeen ohjattuun liikuntaryhmään viikoittain, Varonen vinkkaa.

Kiteen Apteekki esittelee omalla pöydällään vitamiinivalmisteita ja ravintolisiä. Eläkeläisjärjestöt kertovat omista toimintaryhmistään ja toivovat uusia jäseniä ja ideoita toiminnan kehittämiseen.

Kahvitarjoilusta vastaavat Riverian catering-opiskelijat ja he ovat loihtineet kahvin oheen tarjolle terveellisiä leivonnaisia.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›