Koti-Karjala

Antti Liimataisen kausi on alkanut hyvin. Viime viikonloppuna miehen kaulaan ripustettiin varustevoimanoston SM-kultamitali. Kuva: Mari Liimatainen.

Liimataiselle kultaa, Pulkkiselle hopeaa

13.02. 07:10

PORNAINEN–KITEE

Tuija Marienberg

Pornaisissa kamppailtiin viime viikonvaihteessa varustevoimanoston kaikkien ikäluokkien Suomen mestaruuksista.

Keski-Karjalasta mukana oli kaksi nostajaa, joista kummankin kaulaan ripustettiin kilpailujen palkintojenjaossa SM-mitali.

M40-SARJAN 83-kiloisten ennakkosuosikiksi oli nimetty Pajarin Punttia edustava Antti Liimatainen, joka myös kesti ennakkosuosikin paineet.

Suomen mestaruus tuli kolmella onnistuneella nostolla, joiden yhteistulos oli 650 kiloa.

Liimatainen avasi kilpailun nostamalla jalkakyykystä 240 kiloa. Tämä toi hänelle heti selvän johtoaseman muihin kilpailijoihin. Kaksi muuta kyykkyä kiteeläisnostaja jätti väliin.

Penkistä hän punnersi ensimmäisellä 170 kiloa, jonka hän myös jätti penkkipunnerruksessa ainoaksi nostokseen.

– En ottanut riskejä, ettei tule loukkaantumisia Unkarin EM-kisaa ajatellen, Liimatainen perusteli nostojen käyttämättä jättämistä. Kauden päätavoitteena hänellä on maaliskuun alkupuolella Unkarin Gyorissa järjestettävä masters klassisen voimanoston EM-kilpailu.

Kyykyn ja penkin jälkeen kiteeläisen etumatka seuraavaan kilpailijaan oli jo 45 kiloa.

Kultamitali varmistui maastavedon 240 kilolla, joka nousi heti ensimmäisellä.

Onnistuneen noston jälkeen Liimatainen ei vielä ilmoittanut, ettei nosta seuraavaa, jolloin tulokseen tuli automaattinen 2,5 kilon korotus.

– En käynyt edes lavalla, joten toinen nosto näkyy pöytäkirjassa hylättynä, hän kertoo.

– Tein tarkoituksella noin, jolloin tarvittaessa otan kolmannen noston, jos Matti Reijonen uhkaa.

Kolmatta nostoa ei tarvittu.

Sarjan kaikki mitalit haalittiin Pohjois-Karjalaan. Joensuun Puntti-Poikien Matti Reijoselle yhteistulos 575 kiloa toi hopeaa ja saman seuran Tomi Viklalle 420 kiloa pronssia. Viklan kilpailutavoitteena oli antaa lisänäyttö penkissä, joten kyykystä ja maastavedosta hän teki vain pakolliset suoritukset.

KESÄLAHDEN Urheilijoiden Tapani Pulkkinen läksi kisoihin puolustamaan viime vuoden kultamitaliaan.

Edellisen vuoden tavoin hän nosti M70-sarjan 74-kiloisissa.

Ensimmäisellä nostollaan Pulkkinen sai kyykystä rautaa ylös 135 kiloa, mikä on kymmenen kiloa enemmän kuin vuosi sitten. Toinen nosto kyykystä epäonnistui ja kolmannen hän jätti väliin.

Penkistä kesälahtelainen teki kolme onnistunutta nostoa, joista paras oli 72,5 kiloa. Myös vuosi sitten penkistä nousi sama kilomäärä.

Maastavedossa Pulkkinen aloitti 170 kilolla, joka nousi hyvin. Toiselle kierrokselle hän lisäksi tankoon kymmenen kiloa eli yritti 180 kiloa, joka oli vuonna 2018 hänen tuloksensa samassa kilpailussa. Tällä kertaa hyväksyttyä nostoa ei tullut, mutta kokonaistulos 377,5 kiloa oli sama kuin viime vuoden SM-kilpailuissa.

Nyt Tapani Pulkkisen tulos riitti hopeaan.

Kultamitalin kaulaansa sai ensimmäistä kauttaan M70-sarjassa nostava, Pulkkista yhdeksän vuotta nuorempi Lasse Selin (Team365), jonka kokonaistulos oli 510 kiloa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›