Kesälahden koulun eka- ja tokaluokkalaiset valmistavat kalapihvejä Auvo Hukan johdolla. Kuva: Katja Ahokas

Kesälahdella kalantuoksuinen koulupäivä

02.11. 07:13

Viime maanantaina ja tiistaina Kesälahden koulun oppilaat pääsivät tutustumaan kalan käsittelyyn ja kalaruokien valmistukseen. Idea kalan tuoksuiseen päivään lähti joensuulaiselta kalastuksen asiantuntijalta Tuomas Maneliukselta.

Kesälahtelaiset Auvo Hukka ja Pekka Silvendoinen Karjalan Kalamiehistä tarttuivat oitis tilaisuuteen. Heillä on viiden vuoden kokemus lasten ja nuorten kanssa työskentelystä kalastuksen parissa. Kesälahden koulu ja Karjalan Kalamiehet ovat tehneet yhteistyötä siis useiden vuosien ajan järjestämällä teemapäiviä, tapahtumia ja toiminnallisia oppitunteja kalastuksen parissa.

TÄMÄNKERTAINEN tapahtuma järjestettiin Karjalan Kalamiesten majalla, Sarvisaaressa. Päivään kuului kalatietoutta, muikun savustusta sekä kalapihvien tekemistä ja herkkujen nauttimista. Isommat oppilaat saivat kokeilla perhojen sidontaa, Maneliuksen johdolla.

– Kesälahdelta löytyy paljon aktiivisia kalastuksen harrastajia, Auvo Hukka kertoo.

Lapsille ja nuorille järjestetään Karjalan kalamiesten toimesta joka kesä kalastusleiri, joka on ollut erittäin suosittu. Kalakerho kokoontuu torstaisin Kesälahden koulun tiloissa.

– Kerhoon mahtuu vielö uusia innokkaita kalastajia, Silvendoinen kertoo.

Koululaiset nauttivat silmin nähden toiminnallisuudesta ja yhdessä tekemisestä päivän aikana.

LAPSET JA NUORET ovat onnekkaita täällä maaseudulla, koska sijaintimme ansiosta elämme puhtaiden ja kirkkaiden kalavesien, Puruveden ja Pyhäjärven äärellä. Lapset ja nuoret näkevät täällä nuotan vetoa, verkkojen heittoa ja muuta kalastusta ympäri vuoden kotirannoillaan. Luonnossa liikkuminen ja kalastus sekä erätaidot tarjoavat lapsille ja nuorille ainutlaatuisia elämyksiä.

Sara Haverinen

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›