Martat laittoivat kauhat ja kapustat kiertoon

19.09. 07:39

KITEE

Tuija Marienberg

Viikolla 37 Marttayhdistykset ympäri Suomen viettivät ensimmäistä kertaa valtakunnallista Marttailuviikkoa.

Viikon teemana oli ”Arkiruoka on järkiruokaa”, jossa kestävää arkea lähestyttiin keittiön ja kestävien valintojen kautta.

KEITTIÖN kestävää arkea on esimerkiksi tarpeettomien keittiövälinen kierrättäminen.

Varmaankin jokaisen kotoa löytyy hyväkuntoisia – kenties jopa käyttämättömiä – kippoja ja kuppeja sekä kauhoja ja kapustoja, joita itse ei tarvitse, mutta jollekin toiselle ne saattavat olla hyvin tarpeellisia.

Kiteen Marttayhdistys olikin toteuttanut Marttajärjestöjen ”Kauhat ja kapustat kiertoon” -teemaa järjestämällä maksuttoman vaihtotorin keittiövälineille.

– Kuka vain voi tuoda ja hakea, hallituksen jäsen Kati Timonen esitteli vaihtotorin valikoimaa.

Kymmenkunta ihmistä oli tuonut kotoaan keittiövälineistöä, mitä ei itse tarvitse, ja moni oli myös löytänyt valikoimasta sellaista, mistä on itselle iloa ja hyötyä.

Laseja ja lautasia, piparkakkumuotteja joulua ennakoiden, Tupperware-astioita, lihamylly, muffinsivuoka, kippoja, kuppeja, vateja, tarjottimia, kermapursotin, puulastoja ja paljon muuta.

– Se, mitä ei mene, jää toistaiseksi tänne Marttalaan, Kiteen Marttayhdistyksen puheenjohtaja Arja Toropainen mainitsi.

Siispä keittiötavaroita voi tulevaisuudessakin tuoda sekä noutaa.

110-vuotias Kiteen Marttayhdistys juhlisti Marttailuviikolla myös omaa juhlavuottaan tarjoamalla täytekakkukahvit.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›