Koti-Karjala

Vesa Hirvonen käskytti Bemariaan voitokkaasti Neste –Rallin yhteydessä ajetussa Vetomies -kisassa. Kartturin paikalla nuotteja luki Jussi Martiskin. Kuva: Joonas Väistö.

Hirvonen kaasutti Vetomies-kisan voittoon

03.08. 08:21

Jouko Väistö

Keski-Karjan Urheiluautoilijoiden Vesa Hirvonen kaasutti kartturinsa Jussi Martiskinin kanssa ykköseksi tämän kauden pääkilpailussaan, viime viikonloppuna Neste –Rallin yhteydessä ajetussa Vetomies -kisassa.

Mestaruus tuli jo toisen kerran. Edellisen kerran he olivat parhaita vetomiehiä kaksi vuotta sitten.

Kakkoseksi ajoivat Lohjan Urheiluautoilijoiden Pasi ja Pentti Tiainen, jotka hävisivät voittajille 1.14.3.

TÄMÄNKERTAINEN ralli oli Hirvoselle ja Martiskinille vaiheikas. Matkan varrelle mahtui pieniä murheita hajonneen akun, rengasrikon ja 40 sekunnin aikasakon takia.

Ajamiseen pienet murheet eivät enemmälti vaikuttaneet. Erityisen huimaa vauhti oli Päijälä 2:lla, jossa Vesku tykitti 40 sekunnin pohjat jättäen taakseen myös MM-rallin kaikki kaksivetoisten kuljettajat.

Ajamisen lisäksi Vesku kertoi nauttineensa kovasti rallin ilmapiiristä.

– Onhan se hieno kilpailu, kun pääsee ajamaan samoja pätkiä MM-rallin kuljettajien kanssa ja kokee sen tunnelman, minkä mahtava ralliyleisö erikoiskokeiden varrelle järjestää.

VETOMIES -KISAAN kuului kuusi pikataivalta, joiden yhteispituus oli satakunta kilometriä. Kilpailuun oli hyväksytty 84 autokuntaa, mutta varsin moni näistä hyytyi matkan varrelle.

Keskeyttäneiden joukossa olivat mm. Veskun ja Jussin seurakaverit Jesse Turunen ja Seppo Korhonen. Jessen matka loppui jo alkumatkasta vetoakselin rikkoontumiseen ja Sepon kisa päättyi sähkövian takia.

Voittajien lisäksi K-KUA:n kuljettajista maaliin pääsi Juha Mertanen, joka kartturinsa Eemi Mertasen kanssa oli 20.

Seuraavan kerran Keski-Karjalan UA:n kuljettajat kilpailevat kotimaisemissa 18. elokuuta ajettavassa Tengtools -rallissa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›