Värtsiläpäivien lauantain markkinatoritapahtumassa on ohjelmaa kaikenikäisille. Kuva viime vuodelta.

Värtsiläpäivillä palkitaan taas Vuoden Takoja

18.07. 13:04

VÄRTSILÄ

Riitta Hakulinen

Tulevana viikonloppuna vietetään perinteiden mukaisia Värtsiläpäiviä. Lauantain markkinatoritapahtuma Arppen pihassa kokoaa väkeä läheltä ja kaukaa tuttuja tapaamaan, ohjelmasta nauttimaan ja markkinakojujen tarjontaan tutustumaan.

Avajaisiin on juhlapuhujaksi saatu liperiläinen kansanedustaja Eero Reijonen. Tapahtuman juontajana toimiva Jorma Summanen jututtaa Reijosta päivän aikana ja saattaapa esittää jonkun kiperänkin kysymyksen ajankohtaisista poliittista aiheista.

Avajaispuheen jälkeen palkitaan Vuoden Takoja, joka on ansioituneesti toiminut Värtsilän pitäjän hyväksi. Valinnan kohteesta, onko tämä yksittäinen henkilö vai yhteisö, ei luonnollisesti hiiskuta mitään ennakkoon.

Ruoka- ja tuotekojujen ohella markkinatorilta voi löytää Rajavartiolaitoksen ja Tullin Liikkuvan ryhmän esittelypisteet. Värtsilän Palohaka esittelee kalustoaan ja lapsille on ajettavana pieni sähköpaloauto. Riistamiehet esittelevät pönttösorvin käyttöä ja kertovat eri linnuille tarkoitettujen pönttöjen oikeasta sijoittamisesta. Kotiin viemisiksi halukkaat voivat saada oman linnunpöntön.

LAPSET pääsevät purkamaan energiaansa ja iloaan MLL:n Värtsilän paikallisyhdistyksen kustantamalla pomppulinna-alueella. Ilmaiseksi käytettävänä on peräti neljä erilaista pomppulinnaa.

Nallesairaala päivystää koko markkinatapahtuman ajan ja sinne voi tuoda kotoa pehmoleluja hoidettavaksi ja tarkistettavaksi.

Ratsastusta kaipaava voi poiketa läheisellä Assendelftien hevosaitauksella, jossa Päivi Strandenin hevonen ja poni ovat valmiudessa.

Kylätalolla on esillä Värtsilän koulun oppilaiden piirustuksia, jotka ovat tämän vuoden satoa joka vuosi järjestettävästä Otto Rummukaisen kilpailusta. Esillä on myös Aune Kolehmaisen käsitöitä ja Posliiniyhdistyksen maalauksia.

Kävijä voi tutustua myös Torvi-näyttelyyn, johon on koottu vanhassa Värtsilässä aikanaan aktiivisena toimineiden torvisoittokuntien soittimia.

Tanssillisen tervehdyksen rajan takaa tuo Navetan vintillä esiintyvä Djoi-tanssiryhmä, joka koostuu lapsista ja aikuisista.

Tapahtuman musiikista vastaavat Vesa Honkanen ja Kuisma Lipponen. Martti Tahvanainen esittää omia runojaan.

Värtsilän kesäteatteri esittää tämän kesän komedian Rakkausresepti sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaipäivä päättyy iltatansseihin Laila Eskelisen ja Jorma Turusen tahdittamana Navetan vintillä.

VÄRTSILÄN kirkossa on lauantai-iltana ”Taas kukkasilla kukkulat” -virsilauluilta. Teemana on kesän kukkaloisto ja virret. Seurakuntalaiset voivat halutessaan tuoda leikkokukkia tähän tilaisuuteen luonnosta tai omasta puutarhastaan.

Sunnuntaina messujumalanpalveluksen jälkeen yhdeltä on mahdollisuus Rajakävelyyn, joka starttaa kylätalolta. Valtakunnan rajan tuntumaan suuntautuvalle kävelylle voi alkumatkan taittaa halutessaan autokuljetuksessa. Paluu rajalta tapahtuu kylätalolle kävellen.

– Rajakävely on ollut vuosittain varsin suosittu. Halusimme siirtää kävelyn tällä kertaa sunnuntaille, jotta lauantain toriohjelmasta ei mene keneltä mitään sen takia ohi, kertoi järjestelytoimikuntaan kuuluva Vuokko Väänänen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›