Kukkien pistäminen tyynyn alle on yksi yleisimmistä ja tunnetuimmista juhannustaioista.

Perinteet haltuun ja taikoja tekemään

20.06. 09:33

Nuorten toimitus

Iida Kontio

Juhannukseen on aina liittynyt paljon perinteitä, ja suurin osa niistä on säilynyt näihin päiviin asti. Ennen juhannukseen kuului vahvasti juhannustanssit ja -taiat. Nämä ovat jääneet hieman vähemmälle nykyaikana, mutta yhdessä olo ja kokon polttaminen sen sijaan kuuluvat melkeinpä jokaisen juhannukseen.

Perinteisesti juhannustaioilla pyrittiin varmistamaan tuleva sato ja naimaonni. Nykyään taiat eivät ole enää niin suosittuja, mutta voivat olla hauskaa ajanvietettä juhannusyöhön. Näillä taioilla lisäät naimaonneasi tai saat jopa tulevan puolisosi selville:

Kuuntele kuinka monta kertaa käki kukkuu. Niin monta kertaa kuin se kukkuu, niin monta vuotta menee tulevan puolisosi löytymiseen. Jos käki ei kuku kertakaan, löytyy puolisosi tänä vuonna.

Kaiva maahan kuoppa ja täytä kuoppa samalla mullalla, jonka kaivoit esiin. Jos aamulla kuopassa on jotakin elävää, pääset naimisiin.

Kerää muutama kukka ja asettele ne tyynysi alle. Anna jokaiselle kukalle ihmisen nimi. Kenen kukka on aamulla virkein, hänestä tulee tuleva puolisosi.

Kerää seitsemän erilaista kukkaa ja pistä ne tyynysi alle. Unessasi näet tulevan puolisosi.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›