Vinkkejä kesätöihin hakevalle

20.06. 09:32

Nuorten toimitus

Joona Ahonen

Moni 15 vuotta täyttänyt haki varmaan kevään mittaan kesätöihin. Monet varmaan pääsivät hakemaansa tai johonkiin hakemasta paikasta. Kesätyötovat tärkeä työkokemus joista tienaa jonkinverran rahaa. Monille kesätyöt ovat ensimmäinen kosketus varsinaiseen työntekoon. Useimmista kesätöistä oppii monia työntekoon liittyviä asioita, joista voi olla, ja todennäköisesti onkin hyötyä, kun pääsee työelämään.

On hyvä pitää mielessä muutama juttu kesätöitä hakiessa ja töissä ollessa. Kesätyöt kannattaa hakea jo hyvissä ajoin vuoden alussa. Monesti kesätyöpaikat täyttyvät nopeasti. Jos työn haku sisältää haastattelun, niin haastattelussa kannattaa olla oma itsensä, ei räplätä puhelinta ja keskittyä työn antajan antamiin kysymyksiin sekä vaikuttaa kiinnostuneelta kyseisestä työstä.

KESÄTÖIHIN päästyä kannattaa kuunnella tarkkaan työnantajan tai esimiehen antamat ohjeet työnteosta ja toimia niiden mukaan. Töihin täytyy tulla aina ajoissa, aikataulujen noudattaminen antaa työnantajalle hyvän kuvan työntekijän täsmällisyydestä. Töissä on hyvä myös noudattaa töihin mahdollisesti kuuluvia turvallisuus ohjeita, koska lopulta vakuudellinen vastuu töissä sattuneista tapaturmista on työnantajalla.

Töissä kannattaa aina yrittää olla pirteänä. Eli, jos tietää että seuraavana aamuna on menossa töihin aikaisin, niin kannattaa käydä illalla nukkumaan hyvissä ajoin.

Töissä yksi tärkeimmistä asioista on kuitenkin se, että älä missään nimessä räplää puhelinta työ aikana. Puhelimella ehtii olemaan lounastauvolla sekä töiden jälkeen ihan riittävästi, mutta töiden aikana puhelimen selaaminen antaa huonon kuvan työnantajalle. Jos mahdollista niin puhelin kannattaa heti töihin mennessä jättää mahdolliseen taukotilan tai pukuhuoneen kaappiin tai lokeroon.

TÖISSÄ KANNATTAA myös muistaa perusasiat, kuten tervehtiminen, kohtelias käyttäytyminen sekä positiivinen asenne työntekoon. Vaikka työssä tulisi välillä vähän epämukavia työtehtäviä täytyy muistaa ettei mikään työ ole yhtä huvittelua. Monesti kun antaa työnantajalle hyvän kuvan itsestään niin on paremmat mahdollisuudet päästä seuraavana kesänä samaan työpaikkaan.

Töiden loputtua työnantajalta on hyvä pyytää työstä jonkinlainen kirjallinen työtodistus. Työtodistuksesta voi olla hyötyä myöhemmin hakiessa töitä jostain muualta.

Ei muuta kun hyvää kesää ja työn iloa!

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›