Kiteellä leireilee maineikkaita taitoluistelijoita

15.06. 07:51

KITEE

Roosa Sallinen

Kiteen Jäähallilla on jälleen vilkas kesä erilaisten taitoluisteluleirien merkeissä. Kesäkuun alun leireillä jäällä luistelivat nuoret lupaavat maajoukkueen taitoluistelijat, 19-vuotias Espoon Jäätaitureiden luistelija Viveca Lindfors ja Porvoon Taitoluistelijoiden 16-vuotias Vera Stolt.

NUORTEN olympiavalmentaja Nuriya Pirogova on käynyt Kiteen leireillä valmentamassa jo vuodesta 2000 asti.

– Leiri on mennyt hyvin. Meillä on paljon nuoria ympäri Suomea, ensimmäisellä viikolla oli 62 luistelijaa ja tällä viikolla 58, Pirogova kertoo.

Pirogova iloitsee, että leireille on jälleen kerran saatu hyviä valmentajia kuten Tatjana Lebedeva, Nikita Novoseltsev, Ruslan Novoseltsev, Natalia Petshersky, Valeri Petshersky ja Victor Zubik.

– Valmentajat ovat kehittyneet paljon vuosien varrella. Luistelijat puolestaan tekevät myös kovasti töitä ja kehittyvät, Pirogova pohtii.

– Meillä on eri ikäisiä ja eri tasoisia luistelijoita, mutta olemme saaneet hyvin tehtyä uusia ohjelmia ja he ovat päässeet valmistautumaan uuteen kauteen, Pirogova kuvailee.

Pirogova on tyytyväinen Kiteen Evankelisen Kansanopiston sekä jäähallin tarjoamaan leirimiljööseen.

– Pidämme tästä paikasta, koska täällä on niin rauhallista. Luistelijat pääsevät palautumaan hyvin saunan ja uimisen avulla majoituspaikassa. Iso kiitos kaikille, ketkä ovat mukana tekemässä leiriä, Pirogova iloitsee.

LINDFORS leireilee Kiteellä ensimmäistä kertaa. Taitoluistelijalle leirin valmentajat ovat ennestään tuttuja.

– Täällä valmennus on hyvää, valmentajat ennestään tuttuja ja hyvä ilmapiiri, Lindfors kertoo.

Kauden tärkeimpiä saavutuksia Lindforsilla olivat Olympiapaikan lunastaminen Suomeen, EM-kilpailujen 14. sija, PM-kilpailujen mestaruus sekä MM-kilpailujen 16. sija. Lisäksi Lindfors teki myös uuden henkilökohtaisen ennätyksen ja samalla kotimaisen kärkituloksen 166,63.

– Kokonaisuudessaan oon tyytyväinen siihen, miten edellinen kausi meni ja millaiset suunnitelmat seuraavalle kaudelle on tehty, Lindfors kertoo.

Lindforsin tavoitteena tulevalle kaudelle on parantaa arvokisamenestystä.

– Taitoluistelu on mun elämä, ollut siitä asti kun oon ollu 5-vuotias, Lindfors sanoo hymyillen.

STOLT oli haastattelun hetkellä viettämässä toista leiriviikkoaan Kiteellä. Meneillään on myös toinen kesä leireilyä Keski-Karjalassa.

– Täällä on hyviä valmentajia, kaikki on lähellä ja täällä on kivaa. Eri valmentajilta saa erilaista palautetta, Stolt kertoo.

Stolt oli viime kautena loukkaantuneena, joten hän kertoo päässeensä nyt hyppimään ensimmäisiä kertoja kunnolla.

– Oon hyppinyt nyt paljon erilaisia hyppyjä, kun pystyn hyppimään. Hyppiminen on parasta taitoluistelussa sekä se, että lajissa yhdistyy kaikki: hypyt, piruetit ja tanssi, Stolt iloitsee.

Leiripäivät kuluvat useampien jää- ja oheisharjoitusten, baletin sekä lihashuollon ympärillä.

– Nyt kesän aikana haluaisin valmistautua seuraavaan kauteen, että saan ohjelman ja hypyt kuntoon. Syksyllä edessä on ohjelmakatsaus, jonne toivon hyvää suoritusta, Stolt suunnittelee.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›