Tohmajärven viimeinen pankkikonttori sulkee ovensa ensi toukokuussa.

Tohmajärvi jää ilman pankkikonttoria

16.03. 08:58

KITEE-TOHMAJÄRVI

Kari Sarkkinen

Kiteen Seudun Osuuspankki yhdistää Tohmajärven konttorin toiminnot Kiteen konttoriin ja uudistaa kassapalveluiden tarjonnan Kiteen konttorissa. Tohmajärven konttorissa palvelu päättyy 18.5.2018.

Uudistettu kassapalveluiden tarjonta alkaa Kiteen konttorissa 21.5.2018 siten, että kassapalvelut ovat käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10 – 12.00.

Toimintojen tehostamisen ja uudelleen järjestelyn seurauksena viisi työsuhdetta päättyy. Jatkossa pankki toimii yhdessä toimipisteessä 18 toimihenkilön voimin.

– FINANSSITOIMIALAN raju muutos Suomessa ei voi olla kohtaamatta omaa toimialuettamme. Asiakkaidemme palvelutarve ja palveluiden käyttö on muuttunut ennakoimattoman nopealla rytmillä. Konkreettisesti se näkyy konttoriasioinnissa.

– Kassapalveluita konttorissa käyttää pankkimme asiakkaista vain alle puoli prosenttia ja käyttöuseus sekä käyttömäärät ovat erittäin voimakkaassa laskusuunnassa. Digitalisaatio ja automatisaatio ovat tuoneet uudet tavat toimia ja käyttää palveluita. Muutos kiihtyy ja muuttuu pysyväksi, Kiteen Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Olli Koivula perustelee.

– Konttoreiden yhdistäminen ei edellytä Tohmajärven konttorin asiakkailtamme mitään toimenpiteitä, tilit, kortit ja sopimukset säilyvät nykyisellään.

– Nyt tehdyillä päätöksillä osuuspankki varautuu ennakoiden toimialan murroksen jatkumiseen ja tehokkuusvaateiden kasvuun, Koivula toteaa.

TOHMAJÄRVEN Kemie jää Kiteen Seudun Osuuspankin ratkaisun jälkeen Keski-Karjalan ainoaksi kunnan keskustaajamaksi ilman omaa pankkikonttoria. OP Rääkkylällä on joka arkipäivä avoinna oleva konttori Rääkkylässä. OP Kesälahden konttorit ovat joka arkipäivä avoinna Kesälahden ja Uukuniemen taajamissa.

– Pienemmissä kunnissa ja entisissä kuntataajamissa säilyvät pankkipalvelut paremmin. Kyllä tämä on äärimmäisen valitettavaa, kunnanjohtaja Olli Riikonen kommentoi tuoreeltaan.

– Onhan tämä elinvoimakysymys kunnankin osalta, mutta on tätä myös osattu pelätä. Pankin asiakkaita ja jäsenkuntaa ajatellen aika raju veto, Riikonen jatkaa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›