Koti-Karjala

Kiteen hoivakoti siirtyy Mehiläiselle aikaisintaan huhtikuussa

24.01. 16:00

KITEE

Kari Sarkkinen

Siun sote ja Mehiläinen Hoivapalvelut Oy ovat käyneet 22. tammikuuta 2018 neuvottelun hoivatoiminnan siirtämisestä Siun sotelta Mehiläiselle. Neuvottelun lähtökohtana oli turvata Kiteen hoivakodissa asuvien asukkaiden asema ja se, että he voivat jatkaa asumista omissa kodeissaan. Kiteen hoivakodin siirtyminen Mehiläiselle tapahtuu aikaisintaan 1.4.2018.

Mehiläinen Hoivapalvelut Oy on osallistunut Siun sote ky:n ikäihmisten asumispalvelujen kilpailutukseen ja päässyt puitesopimuksen piiriin Kiteelle avattavalla uudella yksiköllä. Kiteelle avattava uusi yksikkö tarkoittaa nykyistä Kiteen hoivakotia, joka on tällä hetkellä Siun soten oma tehostetun palveluasumisen yksikkö.

MEHILÄINEN JA Kiteen kaupunki solmivat sopimuksen hoivatoiminnan luovutuksesta Mehiläiseltä Kiteen kaupungille vuonna 2015. Tällä sopimuksella Kiteen kaupunki otti yksikön hoivatoiminnan omakseen, koska Mehiläinen ei päässyt Kiteen kaupungin kilpailuttaman tehostetun palveluasumisen puitesopimuksen piiriin. Näin turvattiin Kiteen hoivakodissa asuvien asukkaiden asema. Sopimuksessa sovittiin myös mahdollisesta käänteisestä hoivatoiminnan luovutuksesta, jos Mehiläinen pääsee uuden kilpailutuksen myötä puitesopimuksen vuoden 2019 loppuun mennessä.

SIUN SOTEN JA Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:n yhteisenä tavoitteena on hoitaa siirtymisvaihe turvallisesti niin asiakkaiden kuin työntekijöiden osalta. Työntekijöille on järjestetty yhteistoiminnallinen henkilöstötilaisuus tänään 24.1. ja seuraava tilaisuus pidetään 23.2. Asukkaille ja omaisille Siun sote ja Mehiläinen järjestävät yhteistilaisuuden 23.2.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›