Koti-Karjala

Ystävällinen hymy ja palvelualttius ovat Rääkkylässä asuvan, Kiteellä työskentelevän Anne Rantametsän työkaluja.

Asiakas valitsee kuinka haluaa tulla palvelluksi

10.01. 07:45

RÄÄKKYLÄ

Kaarina Kainulainen

– Olen kyllä tykännyt, kertoo rääkkyläläinen Anne Rantametsä ´pankkineidin´ työstään.

Tämän aistivat asiakkaatkin, rääkkyläläiset jäivät kaipaamaan hänen ystävällistä hymyään ja myönteistä elämänasennettaan työn viedessä hänet kymmenkunta vuotta sitten Kiteelle.

– Silloin tällöin on hyvä vaihtaa, nähdä asioita toisin silmin, perustelee 34 vuotta pankkialalla toiminut Anne Rantametsä.

Työ on hänen aikanaan muuttunut, kehitys on mennyt eteenpäin sellaisella vauhdilla, että perässä pysymiseen on tarvittu ja tarvitaan edelleen paljon tarmoa ja tukea.

– Nyt menemme kovaa vauhtia digiaikaan, jo nyt käytössä on robotteja, jotka hoitavat rutiiniasioita, kertoo hän.

– Palvelemme päivittäin myös etäasiakkaita. Allekirjoitukset voidaan tehdä sähköisesti, ja monet neuvottelut käydä verkossa. Muutokset helpottavat asiointia, OP-mobiililla saa pankkiyhteyden missä ja milloin vain.

– Toki kunnioitamme myös henkilökohtaista palvelua ja kontaktia toivovia asiakkaita, painottaa Anne Rantametsä valmiina auttamaan. Asiakas valitsee, kuinka haluaa tulla palvelluksi. Kaikillahan ei ole tietokoneita ja älykännyköitä.

PANKKIALAN muutosten kova vauhti vaatii alalla työskenteleviltä jatkuvaa kouluttautumista. Anne Rantametsä on työn ohessa suorittanut kolme alan tutkintoa, ensin palvelujen markkinointitutkinnon ja sitten kaksi sijoituspalvelututkintoa. Hän on toiminut paitsi sijoitusneuvojana myös markkinointisihteerinä.

– Ja pitänyt molemmista tosi paljon, painottaa hän.

Antoisaa on myös yhteydenpito eri puolilta maata olevien kollegoiden kanssa.

– Ensi kesänä meillä on osuuspankkilaisten Kesäpäivät Savonlinnassa.

JOENSUUSTA kotoisin oleva Anne Rantametsä tuli Rääkkylään miehen työpaikan myötä. Ensin hänelle löytyi työtä paikallisesta tekstiilialan yrityksestä, sitten kunnasta työllisyyssihteerinä ja jo jonkun ajan kuluttua pankista.

Kotimaan matkailun lisäksi Anne Rantametsä harrastaa myös ulkomaan matkailua puolisonsa ja rääkkyläläisten ystävien kanssa. Ensimmäisen pidemmän matkansa hän teki 15-vuotiaana Ruotsiin, missä hän oli koko kesän ´kasörskana´ tätinsa kaupassa. Kotiin tuomisina tuli kielitaito ja monia kauniita muistoja naapurimaan piparkakkutaloista ja hyvin hoidetuista puutarhoista.

Toinen tärkeä harrastus on ollut kuntoliikunta, jäällä hiihto ja pilkillä käynti, uinti ja avantouintikin. Nilkan aiemmat murtumat rajoittavat nyt liikuntaharrastuksia.

Anne Rantametsä on ollut mukana mm. SPR:n toiminnassa sekä muissa järjestötehtävissä, samoin myös lukuisissa kunnallisissa luottamustehtävissä.

– Harrastukset ja ystävät auttavat arjen hektisessä työssä, kertoo hän voimavaroistaan. Tärkein on kuitenkin perhe, mies ja kaksi tytärtä, joista vanhin on jo löytänyt oman tiensä kuvataiteilijana.

– Kaiken kaikkiaan elämän on tuonut mukanaan paljon hyvää, iloitsee joulun alla 60 vuotta täyttänyt Anne Rantametsä kiitollisena.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›