Tompan uusi puheenjohtaja Reetta Leinonen on ollut tomppalainen jo yläasteajoista lähtien.

Tomppa jumppaa uuden puheenjohtajan johdolla

01.09. 07:35

Reetta Leinonen valittiin Tohmajärven jumpan uudeksi puheenjohtajaksi.

TOHMAJÄRVI

Riitta Hakulinen

Tohmajärven jumpan eli Tompan liikuntaryhmät aloittavat toimintansa ensi viikolla.

– Kaksi ensimmäistä viikkoa on mahdollista käydä tutustumassa ryhmiin maksutta. Vain Latinomixiin on sitova ennakkoilmoittautuminen, kertoo seuran uusi puheenjohtaja Reetta Leinonen.

Ryhmiin osallistuvat aikuiset maksavat Tompan jäsenmaksun sekä ryhmäkohtaisen maksun, lapsilta peritään pelkästään jumpparyhmämaksu.

– Viikko käynnistyy monivuotiseen tapaan maanantain cocktail-jumpalla, jossa vetäjät ja jumppalajit vaihtuvat eri kerroilla, Leinonen kertoo.

Tiistaina on luvassa tanssillinen Latinomix, jota vetävät tuttuun tapaan joensuulaiset Jonna ja Lazaro LaGuardia. Keskiviikkoiltaisin on tarjolla Arja Pirhosen Tehotreeni. Kahvakuularyhmän toteutuminen on vielä avoinna.

Kaikki jumpparyhmät kokoontuvat liikuntahallilla, paitsi Latinomix, joka järjestetään Tietäväisen koulun liikuntasalissa.

LAPSILLE Tomppa tarjoaa mahdollisuuden Muksu- ja Tenava-jumppiin. Muksu-ryhmä on suunnattu 3-4-vuotiaille ja Tenava-ryhmä 5-6-vuotiaille.

– Ryhmät toteutetaan yhtä aikaa liikuntahallin eri lohkoissa. Uutena vastuuvetäjänä on Kirsi Kostamo ja hänellä on kummassakin ryhmässä apuna kolme nuorta ohjaajaa.

Tomppa on myös mukana Lasten Liike -hankkeessa, joka tarjoaa alakoululaisille seurojen ja koulujen yhteistyöllä liikunnallisen iltapäiväkerhon.

– Kyseessä on matalan kynnyksen liikuntaryhmä, jossa lapsilla on mahdollisuus tutustua ja kokeilla erilaisia liikuntalajeja, Leinonen kuvailee.

Kemien koululla Lasten Liike -hankkeen myötä toteutetaan sirkuskerhoa ja sporttiparkkia.

TOMPAN uudeksi puheenjohtajaksi kesällä valittu Reetta Leinonen on pitkänlinjan tomppalainen.

– Itse aloitin Tompan jumpissa käymisen yläasteella. Olin yläaste- ja lukioaikoina myös lastenryhmien apuohjaajana ja lopulta myös päävastuullisena ohjaajana, Leinonen kertoilee.

Opiskeluvuosien jälkeen Tohmajärvelle palannut Leinonen palasi jumppaharrastusten pariin ja on toiminut seuran hallituksessa monta vuotta.

– Paikkakunnan ja seurankin kokoon nähden olemme kyllä pystyneet tarjoamaan varsin monipuolista ohjelmaa ja vieläpä kohtuulliseen hintaan.

– Meillä on hyvätasoisia ryhmiä ja olemme saaneet hyviä ohjaajia. Voi sanoa, että Tomppa on tärkeä liikuttaja Tohmajärvellä.

– Ryhmille on selvästi paljon kysyntää, mutta tarvitsisimme lisää vastuuihmisiä, jotta toiminnan jatkuvuus saadaan turvattua.

– Oma ajatukseni on, että asioita käydään hoitamaan enemmän yhteisvastuullisesti - niin ettei yksien harteille kasaudu liikaa vastuuta, pohtii Reetta Leinonen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›