Erika ja Hannu-Heikki Hakulinen keskustelivat Kaisa Jussilan kanssa taiteen tekemisestä ja luovuudesta.

Kohtaamisia luovuuden lähteillä

25.08. 07:27

TOHMAJÄRVI

Riitta Hakulinen

Konstrundan - avoimet ateljeet avasi viikonloppuna luovuuden portteja ympäri Suomea. Kymmenettä kertaa järjestetty tapahtuma mahdollisti kuvataitelijoiden työhön tutustumisen 260 ateljeessa.

Alunperin Suomen kaksikielisissä kunnissa toteutettu taideviikonloppu on saanut viime vuosina osallistujia myös muualta Suomesta.

Tohmajärveläinen kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Kaisa Jussila osallistui tapahtumakokonaisuuteen toista kertaa ollen ainoa työhuoneensa ovet aukaissut pohjoiskarjalainen taiteilija.

– Kävijöitä on ollut parisenkymmentä kumpanakin päivänä. On tuntunut hyvältä, kun on ennättänyt juttelemaan rauhassa tutustujien kanssa, Jussila kertoi sunnuntai-iltapäivällä.

– Taide herättää monenlaisia ajatuksia ja on ollut mielenkiintoista keskustella erilaisten ihmisten kanssa. Myös paikan historia on kiinnostanut.

Jussilan koti sijaitsee Onkamon Kannaksentiellä olevan yli satavuotiaan Tyvelän tilalla ja työhuone tilan vanhassa navettarakennuksessa.

Työhuoneelleen Jussila oli nostanut esille omaa taidetaan lapsuuden ajoilta tähän päivään saakka. Tutustuttavana ja ostettavana oli grafiikkatöitä mm. opiskeluajoilta Limingan Taidekoulusta ja Kuvataideakatemiasta sekä tämän kesäisestä Pieni vahva tyttö -näyttelystä Savonlinnasta.

Kaisa Jussila maalaa myös akvarelleja, tekee keramiikkataidetta ja piirtää sarjakuvia. Lisäksi häneltä saa myös kehystyspalveluita.

LUOVUUDESTA Jussila keskusteli avoimien ovien päivään tulleiden kiteeläisten Hannu-Heikki ja Erika Hakulisen kanssa.

– Luovuus etsii eri ihmisillä erilaisia kanavia ja on mielenkiintoista tutustua eri taiteen aloihin, totesi monipuolisena musiikki-ihmisenä tunnettu Hannu-Heikki Hakulinen.

– Taiteen tekemisessä on aina yhdistäviä seikkoja ja toinen taiteilija voi ymmärtää toisen taiteilijan työtä, Hakulinen tuumasi.

Hannu-Heikki Hakulinen kertoo itse konsertoineensa monia kertoja tilaisuuksissa, joissa on ollut myös esillä kuvataidetta. Kuvataiteilijoiden työskentelyyn tutustuminen työhuoneilla on hänelle entuudestaan tuttua.

Erika Hakulinen kertoo olleensa aina kiinnostunut kuvataiteista, osin siksikin, että hänen äitinsä toimi pitkään kuvaamataidon opettajana.

– Voisin harkita osallistumista Kaisan grafiikankurssille syksyllä, Erika Hakulinen pohti.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›