Maalaukset piristävät alikulkutunnelia

18.08. 07:26

TOHMAJÄRVI

Riitta Hakulinen,

Tuija Marienberg

Kemien keskustassa Sinisentien alikulkutunneli on saanut koristuksekseen kasviaiheisen muraalin eli seinämaalauksen.

Teoksen nimi on Lehtoukonhattu ja muut Tohmajärven kasvierikoisuudet. Ja melkoisia erikoisuuksia tunnelissa onkin ihailtavana.

– Lehtoukonhattu on oikeastaan teoksen ainoa olemassa oleva kasvi. Kaikki muut on tohmajärveläisten lasten ja nuorten mielikuvituksessa syntyneitä luomuksia, kertoo maalausprojektia vetänyt kuvataiteilija Anne Hirvonen.

– Maalauksesta löytyy sateenkaarikasveja, ihmeellisiä kaktuksia ja jäätelöä muistuttavia kasveja, Hirvonen esittelee.

MAALAUSPROJEKTI sai alkunsa kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Liisa Mäenpään ideasta. Kulttuuritoimi on projektin rahoittaja.

– Laadin alkuvuodesta ensin suunnitelman maalausprojektin työstämisestä kouluissa. Opettajat toteuttivat kuva-aiheiden ideoinnin alkuvaihetta Kemien ja Tietäväisen kouluilla sekä lukiossa, kertoo Anne Hirvonen.

– Oppilaiden piirroksista kokosin kaksi kokonaisuutta, joista kumpaankin pyrin saamaan kattavan koosteen eri-ikäisten oppilaiden töistä.

– Kaksi vaihtoehtokokonaisuutta oli loppukeväällä esillä kirjastolla. Kirjastossa kävijät äänestivät tämän kasviaiheisen työn voittajaksi.

– ALOITIMME sapluunoiden piirtämisellä ja leikkaamisella. Muraali on toteutettu osin sapluunoiden avulla, mutta pääasiassa suoraan seinäpinnalle maalaamalla tai spreijaamalla, Anne Hirvonen selventää.

Seinämaalaus valmistui kolmessa viikossa heinä-elokuun vaihteessa. Sateiden mukanaan tuoma kosteus hidasti työn etenemistä ajoittain.

– Sateella tunnelissa olevat tavarat kastuvat ja ilman kosteus hidastaa maalien kuivumista, perustelevat Netta ja Noora Hasunen, jotka olivat saaneet seinämaalauksesta hieman erilaisen kesätyön Tohmajärven kunnassa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›