Elokuvaelämys Amerikan malliin

16.08. 07:27

KITEE

Roosa Sallinen

Riihijärven Matkaparkissa päästiin nauttimaan erilaisesta elokuva elämyksestä Rajakino tapahtumassa.

RAJAKINO tarjosi mahdollisuuden drive-in elokuvan katseluun viime viikonloppuna. Rajakinossa päästiin perinteitä vaalivaan tapaan katsomaan elokuvaa autosta käsin, kun Riihijärven Matkaparkin kentälle piirrettiin kalkkiviivat autoille sekä asennettiin jättimäinen screeni. Screeniltä päästiin näkemään illan hämärryttyä Napapiirin sankarit 2 -elokuva. Elokuvan pystyi katsomaan joko ulkona tai autosta käsin radioista ääntä kuunnellen. Alkuillasta perheen pienimmät saivat nähdä elokuvan Me Rosvolat, joka näytettiin sisätiloissa. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Riihijärven Kyläyhdistys Ry sekä Savon-Kinot Keski-Karjalan Jetinan rahoituksen avustuksella.

– Haluttiin avata ovia tällaiselle elokuvakulttuurille, Riihijärven Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Putkuri kertoi.

AMERIKAN TYYLIIN elokuvaa katsomaan tulleille vieraille mukavaa iltaa toivotti videoteitse Napapiirin sankarit elokuvista tutut näyttelijät Jussi Vatanen sekä Timo Lavikainen.

– Mietittiin, mikä olisi laajalle katsojakunnalle sopiva rempseä elokuva, Putkuri kertoo elokuvavalinnasta.

Näyttelijät kannustivat katsojia myös menemään loppukuusta katsomaan Napapiirin sankarit 3 -elokuvaa. Videolla Vatanen naureskelikin, että toivottavasti autoissa on toimivat tuulilasinpyyhkijät, jos tulee kovasti vettä.

Sää olikin pieni päänvaivan aiheuttaja, sillä esimerkiksi autopaikat piti rankkasateen vuoksi piirtää useamman kerran. Lisäksi voimakkaita ukkosia luvanneet ennusteet vaativat järjestäjiltä pohdintaa sille, miten ihmiset evakuoidaan rankan myrskyn sattuessa. Kaikki meni kuitenkin sään suhteen elokuvan aikana hyvin.

ELOKUVAN lisäksi iltaan kuului karaokea sekä saunomista rantasaunassa. Paikalle toivottiin myös 50- ja 60-lukujen ajoneuvoja sekä pukuja. Tällä kertaa jenkkiautot eivät kuitenkaan kulkeutuneet Riihijärvelle. Auto- ja pukukilpailulle saatiin kuitenkin voittaja, kun Ismo Lemmetyinen saapui paikalle tarinan mukaan Vietnamin sodan aikaisella Jeepillä, armeijan maastopukuun sonnustautuneena.

– Hienoa, että tällaisia iltoja järjestetään, Lemmetyinen kiittelee.

Lemmetyinen odotti, että paikalla olisi ollut enemmänkin teemaan sopivia autoja sekä asuja.

– Paljon on tapahtumia ja kerhoja, joihin voisi osallistua, mutta ei ole ollut vielä ajan puitteissa mahdollista osallistua niihin, Lemmetyinen harmittelee.

Lemmetyinen päätyi Kiteelle sopivasti tapahtuman aikaan ja päätti osallistua, sillä hän oli vasta kuukausi sitten ostanut ajoneuvoon sopivan puvun. Kiteelle kesämökille saapunut Lemmetyinen kertoo, että maaseudulla on mukavampi ajella vanhemman aikakauden autoilla. Nyt hän etsiikin autolleen talvimajoitusta, sillä kesän Jeeppi on ollut säilössä Kiteellä.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›