Olli Mikkoselle hieno vaihto-opiskeluvuoden päätös

26.07. 07:57

Kiteeläislähtöinen Olli Mikkonen on Sibelius-akatemian pianonsoitonopiskeluissaan puolivälissä ja niinpä hän päätti hakea ennen maisteri- ja A-tutkinto-opintoja vuodeksi ulkomaille opiskelemaan. Vaihto-opiskeluvuodet eivät aina välttämättä ole kovin onnistuneita – varsinkaan alalla, jossa opetus on koko ajan hyvin henkilökohtaista.

Ollilla oli onni, että hänen Sibelius-Akatemian opettajallaan oli hyvät suhteet Bremeniin ja sen pianonsoiton professoriin, Patrick O’Byrneen, ja hän suositteli Bremeniä Ollille ja uskalsi suositella Ollia O’Byrnelle.

Olli oli osallistunut O’Byrnen mestarikurssille, joten kummallakin oli jo jonkinlainen käsitys siitä, mitä olisi odotettavissa. Olli tiesi jo mennessään, että O’Byrne on pätevä, mutta hyvin tarkka ja vaativa opettaja. Mutta sitähän hän halusikin. Hän ei ole koskaan kaihtanut haasteita, kun kyse on soittamisesta.

Kulunut vuosi oli Ollille hyvin haastava, mutta myös erittäin antoisa. Hän kertoo oppineensa hyvin paljon uutta ja kehittyneensä soittajana kovasti. O’Byrnenkin mielestä Olli on mennyt isoin harppauksin eteenpäin. Kehitys näkyy hyvin myös lukuvuoden päätteessä pidetyissä kilpailuissa Hampurissa.

Kesäkuun alussa Stein-way&Sons järjesti Bremenin Taideyliopiston sisäisen kilpailun, jonka Olli voitti. Viime viikolla hän osallistui Theodor Leschetizky- kilpailuun, jonka pääteemana oli puolalainen pianomusiikki ja johon osallistuivat kaikki Pohjois-Saksan kuusi yliopistoa.

Kolmen päivän aikana kukin osallistuja esitti noin 50 minuutin ohjelman arvovaltaiselle tuomaristolle, joka koostui yliopistojen pianonsoiton professoreista.

Olli soitti Franz Schubertin ja Frederic Chopinin Fantasiat ja kuusi Karol Szymanowskin pianokappaletta. Hän valitsi Szymanowskin tuotantoa, koska halusi tutustua hieman tuntemattomampaan ja toisaalta modernimpaan säveltäjään kuin Chopin ja Chopinia tulee varmasti soitettua jatkossakin.

Tekniseen suoritukseensa Olli ei kaikilta osin ollut aivan tyytyväinen, mutta esityksen yleiseen tasoon ja ’ammattimaisuuteen’ kyllä. Ilmeisen hyvin hän onnistuikin, koska hänen soittonsa oli ehdolla parhaaksi Szymanowski -esitykseksi. Szymanowski -palkintoa hän ei kuitenkaan saanut, vaan sen sai jo varsinaiset piano-opintonsa päättänyt ja juuri kahden vuoden konserttidiplomin suorittanut pianisti Hampurista.

Olli sai kuitenkin kunniamaininnan ja palkinnoksi viiden päivän kulttuurimatkan Puolaan säveltäjien maisemiin. Eli erittäin hieno päätös hyvälle opiskeluvuodelle. Tämä varmasti antaa lisäpontta tuleville opinnoille Sibelius-akatemiassa, jossa hän jatkaa syksyllä Juhani Lagerspetzin johdolla.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›