Ravintola Hekariinin toiminnasta vastaa Heldi Karin, oikealla, Terhi Meronen ja Jarmo Karin. Olaf Karin tekee töitä sekä Tohmajärvellä että Eestissä.

Ravintola Hekariin avasi ovet Tohmajärvellä

06.11. 14:10

Kolme vuotta Tikkalassa toiminut Hekariin -ravintola siirsi toimintansa Kemieen. Heldi Karinin perheyrityksessä työskentelee viisi henkilöä.

TOHMAJÄRVI

Tuomo Flinkman

Hekariin jatkaa Tohmajärvellä toimineen Väkä -ravintolan tiloissa.

– Muutimme Tohmajärvelle viisi vuotta sitten Eestistä. Itse tulin tänne rakentajana. Työmaat olivat Joensuussa, jonne ajoin päivittäin. Tikkalan kaupalla huomasin tyhjät liiketilat ja siitä syntyi ajatus järjestää vaimolleni Heldille työpaikka. Perustimme oman ravintolan ja samalla muutimme asumaan Pyhäselkään, puoliso Olaf Karin kertoo.

– Nykyisistä tiloista saimme tietoa, kun Tohmajärven kunnasta otettiin yhteyttä. Kunta tarjosi tiloja vuokralle ja lupasi hoitaa tarvittavat muutostyöt. Paikka alkoi kiinnostaa välittömästi, olihan näissä tiloissa mahdollisuus laajentaa mm. ruokatarjontaa.

– Alkoholioikeuksia olutta lukuunottamatta meillä ei vielä ole, sillä lupaehdot vaativat tietyn toiminta-ajan. Ne tulevat harkintaan, kun se aika tulee.

– Päivittäin meillä on keittolounas. Lisäksi teemme saslinkia, pitsoja sekä kaikkea muuta suuhun pantavaa. Näissä tiloissa oli valmiina mm. savuhormi, mikä mahdollistaa paistotoiminnan.

– Poikamme Jarmo hoitaa ravintolassa grillimestarin tehtäviä. Tyttäremme Käklin opiskelee vielä kauppaopistossa, mutta osallistuu töihin kirjanpitäjänä. Vaimoni Heldi kantaa päävastuun ravintolan toiminnasta ja harjoittelijana oleva Terhi Meranen toimii tarjoilijana, Olaf Karin kertoo.

Pitsat myös kotiin toimitettuna

Ravintolassa on 60 istumapaikkaa ja kesäaikana terassilla parikymmentä lisää.

– Palvelua olemme laajentaneet siten, että täältä voi puhelimella tilata purtavaa myös kotiin. Mm. pitsat ovat suosittuja juuri kotiin toimitettuina. Kehitämme koko ajan uutta ja uutta, mutta hetkessä ei kaikkea voi toteuttaa, Olaf Karin sanoo.

Olaf Karin toimii paitsi Tohmajärvellä ravintolassa myös Eestissä rakennusurakoitsijana.

– Minulla on kymmenen henkilöä työllistävä rakennusfirma. Siksi joudun käymään Eestissä viikoittain.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›